Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как да не се окажеш „Човекът, който продаде морето“

БНР Новини

„Човекът, който продаде морето“ е сборник с разкази. Те – не се надявайте напразно! - не разкриват тайни около придобиването на имоти по нашето крайбрежие, а по-скоро анализират моретата, марианските падини и липсата на бряг за акостиране вътре в нас. Дванайсетте разказа изследват художествено човешки характери в различни крайни житейски ситуации. Авторът признава, че в основата на всяка от историите са залегнали действителни събития.

Николай Ценков успява неусетно, но убедително да пренесе читателя ту в Италия, ту в Дъблин, ту във Виена… без  да възникне въобще съмнението дали в действителност са такива  местата, хората, отношенията и културите…  Много релефни, живи и запомнящи се са героите и не е никак странно да попаднеш под очарованието им.

А в действителност книгата „Човекът, който продаде морето“ е дебютна за Николай Ценков. До момента на публикуването й авторът е бил зает с доста по-различна материя: завършил е право, има опит в сферата на икономиката и финансирането, запознат е с частния и публичния сектор, а работата му върху дисертация в областта на социалната философия е своеобразен „мост“ към света на литературата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени