Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицай прекъсна пресконференция, за да извърши арест

3
Сержант Дарън Едуардс върху поваления заподозрян и бащата, гонещ мъжа, преследвал дъщеря му.

Полицейска пресконференция в Австралия предприе изненадващ обрат днес, след като говорещия старши детектив изненадващо се изстреля към заподозрян и го просна на земята, предаде АФП.

Сержант Дарън Едуардс говорил на ливадата до полицейския участък в Съншайн коуст, щата Куинсланд, когато чул врявата, съпътстваща преследването на мъж от сърдит баща.

„Той се е държал непристойно към дъщеря ми“, крещял бащата, докато сержантът – бивш играч по ръгби, хукнал към заподозрения и го повалил с добре премерена хватка.

В крайна сметка мъжът, представил се като Ласло, бил озаптен от няколко полицаи и закопчан с белезници, докато викал „Помощ“. „Нищо не съм ѝ направил, нищо не съм ѝ казал“, казал още той.

39-годишния мъж по-късно бе обвинен в незаконно следене.

19-годишна жена разказа пред местна телевизия как той я попитал дали си има гадже, като казал, че е красива и иска да ѝ купи нещо. А тя поискала да се махне, тъй като не проявява интерес.

Мъжът по-рано прекъснал същата пресконференция, за да се жалва от полицията, предизвиквайки Едуардс да каже, че май иска да бъде изправен пред съда.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия