Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пускат билетите за финала на световното първенство по мотокрос – фристайл

Утре пускат в продажба билетите за финала на световното първенство по мотокрос – фристайл, който ще се проведе на 14 декември  в „Арена Армеец“. След почти четири годишно прекъсване, едни от най-смелите мотоциклетни състезатели ще си дадат среща в сърцето на столицата ни в „Night of the jumps“.

Тази година билетите за различните сектори в Арена Армеец ще бъдат от цени 30-40-50-60 лева в периода до 01.09.2019, като след това цената им ще се увеличи с 20% от 01.09.2019. Деца на възраст до седем години ще могат да бъдат част от шоуто без входна такса (без гарантирана седалка.


До момента, България е била домакин на това престижно състезание общо пет пъти, като многократно е печелила приза за „Най-добър организатор”. 12 състезатели ще се борят за титлата тази година, като между тях са световния шампион Майкъл Мелеро (Испания), Роб Аделберг и Пат Боуден (Австралия), добре познатите ни Хавиер Вилегас (Чили) и Петър Пилат (Чехия), както и едно от новите имена в шампионата този сезон Адам Джоунс (САЩ). Състезанието в София включва в своята програма стандартните за световния шампионат квалификация (12 състезатели) и финал (6 състезатели), допълнителните състезания Race&Style, Best Whip, Highest Jump, като в момента се преговаря за един сравнително нов стил в преките битки между двама състезатели - Synchro (паралелно изпълнение на трикове от двама състезатели).



Снимка


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна