Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празникът на испанския език е на 22 юни. Фиестата е от 11 до 16 часа

И този път ще има къде да напишете любимата си испанска дума
Снимка: sofia.cervantes.es
Софийският университет удостои с “Почетен знак – синя лента“ директора на Институт “Сервантес“ в България – Хавиер Валдивиелсо.

В края на 5-годишния си мандат той получи високото отличие от ректора на “Алма Матер“ проф. Анастас Герджиков. Отличието ще му беше връчено за изключителни заслуги в развитието на академичната испанистика и за популяризиране на испанската култура в България.

С дейността си искаме да отворим към българите един културен център. Хората тук имат непрестанна жажда за знания и учене на чужди езици. Смятам, че проектът ни в Институт “Сервантес“ може да бъде интересен и полезен за българите – така, че те да се асоциират към испаноговорящата култура – отбеляза г-н Хавиер Валдивиелсо.

По традиция и тази година на 22 юни ще се проведе очакваният от много граждани ден на испанския език.

Това е най-големият празник в годината , отбеляза директорът на Институт “Сервантес“. И изреди акценти от предвидената богата  програма: ще има много музика, стената на думите с любимите думи на испански език, безплатни примерни езикови курсове за деца и възрастни, творчески ателиета, игри и танци за деца, както и испанска и латиноамериканска кухня.

Атмосферата ще е приятелска и хората ще добият впечатления за испаноезичните култури, обеща още г-н Валдивиелсо. Това е един празник за цялото семейство.

Чуйте повече по темата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени