Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възходът на икономиката е силният аргумент на Тръмп

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Икономиката може би е нещото, което ще осигури победа на Доналд Тръмп на предстоящия вот. Това прогнозира пред БНР журналистът от БНР Тоня Димитрова, която следи процесите в американската политика.

„Във Флорида Тръмп постла тепиха за предизборната битка. Цялата му реч беше единствено и само нападки срещу демократите. Много мрачна реч – обрисува как би изглеждала страната, ако демократите спечелят, по типичния за него начин – с много преувеличения и неточности. Американските медии се втурнаха да проверяват фактите в неговата реч и нямаше край това проверяване от грешки. Интересно е обаче, че той не спомена нито едно име от настоящите кандидати и фокусира речта си срещу Хилъри Клинтън, която въобще не участва в надпреварата“, коментира журналистът в интервю за предаването „Събота 150“.

Според нея единственият силен аргумент на Тръмп, който може да мобилизира дори хора, които преди не са гласували за него, е възходът на икономиката. Той казва на американците „Няма значение какво мислите за мен, но към днешна дата вие изкарвате повече пари“.

Димитрова подчерта, че речта на американския президент във Флорида е повторение на посланията му от 2016 г.

„Като че ли Тръмп е обърнал гръб на Европа и на традиционните съюзници на САЩ“, коментира още Тоня Димитрова.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна