Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатни занимания за деца до края на юли в Плевен

Заниманията се провеждат в залите на Центъра за работа с деца, който се намира в красивата напълно обновена градска градина на Плевен.
Снимка: Община Плевен

Организираните летни занимания привличат много деца от Плевен. Те ще продължат до края на юли. Провеждат се в залите на Центъра за работа с деца, който се намира в красивата напълно обновена градска градина на Плевен. Сградата на Центъра също е ремонтирана и е забележителна като архитектура. Благодарение на финансовата подкрепа на общината са осигурени безплатни часове за занимания на децата.

„Тази година наистина е доста разнообразна тази програма. Отвън имаме занимания с колегите от спортната школа децата се занимават с футбол, с народна топка, с волейбол, с теглене на въже, с тенис на корт. Нашите занимания са насочени преди всичко в областта на културата и изкуството. Имаме летен пленер", каза директорът на Центъра за работа с деца Генади Гешев.

„Едно дете  например може един час да бъде в една дейност, като му омръзне може да отиде в друга. Много от децата идват през лятото в нашия център и по този начин да запалим децата и от есента, когато стартира учебната година някои от тях да дойдат в нашия център и да се развиват."

13 годишната Виктория посещава уроците по рисуване.

„Да се забавлявам с приятели. Ще рисувам. Искам да се включа тук в рисуването, за да мога да се усъвършенствам, да продължавам да се развивам в тази насока“, обясни тя.

По-малките деца са придружени от мама или баба. Там има и деца от Центрове за настаняване от семеен тип.

„Идваме за първи път, не сме посещавали досега. Много е хубаво, че е направено. виждам, че има много деца, явно ще се получи добре“.

Ваня Делийска е известен диригент. Създател на Смесен хор "Звъника", носител на много награди. Децата ще имат възможност за изява в сцена на талантите.

"Още първия ден имах удоволствие да чуя, че тези деца обичат да пеят красивите български песни. Знаят текстовете на по три куплета наистина тези изконни песни за България. Пеят ги възторжено с удоволствие това е много радостно. Има деца, които рецитират. Знаем, че гледайки така повече в таблетите, не обичат много децата да наизустяват текстове. Удоволствие е разбира се да се работи с тях. Точно тези деца, които участват в сцената на талантите остават и в нашите форми  дали в хор „Звъника“ или в народния хор, остават деца при нас“, каза Ваня Делийска.

Целия репортаж може да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени