Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уругвай победи шампиона Чили на Копа Америка

Моментът, в който Кавани бележи победния гол във вратата на Чили.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Уругвай победи носителя на трофея Чили с 1:0 в последния кръг от груповата фаза на турнира Копа Америка. Късен гол на Единсон Кавани донесе трите точки за "селесте" и класира тима за четвъртфиналите.

Уругвай завърши на първо място в група "С" със 7 точки и продължава във фазата на елиминациите. Напред се класира и Чили, който зае втората позиция с 6 точки.

Еквадор и Япония завършиха 1:1 в другия мач от групата и отпаднаха от турнира.

На стадион "Маракана" Уругвай и Чили изиграха равностойно първо полувреме. След почивката първото по-сериозно положение създадоха чилийците, след като Пауло Диас преодоля вратаря Фернандо Муслера с глава, но Хосе Хименес изчисти от голлинията.

Кавани реализира ефектен гол за Уругвай в 82-ата минута, негов втори в турнира. Нападателят на Пари Сен Жермен се разписа с глава след центриране на резервата Хонатан Родригес.

На четвъртфиналите Уругвай ще срещне Перу в събота, а Чили продължава защитата на титлата си срещу Колумбия в Сао Пауло в петък.

Еквадор и Япония не успяха да се победят и напуснаха турнира. Шоя Накаджима откри за японците в 17-а минута, а Анхел Мена изравни в 35-а. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени