Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мейсио Паркър сред звездите на джаз фестивала в Банско

БНР Новини
Мейсио Паркър
Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Ще направим Банско по-известно от Монтрьо“ - казва на шега основателят на джаз феста в Банско д-р Емил Илиев в студиото на „Нашият ден“.

Най-големият летен форум за любителите на хубавата музика се провежда за 22-ри път. За това време фестивалът отгледа поколение меломани и натрупа вълнуващи спомени и впечатления.

Освен д-р Илиев, в студиото гостуват Лина Никол и Радина Гитова.

Лина Никол, Ива Дойчинова, д-р Емил Илиев и Радина Гитова (отляво надясно)

Лина Никол участва в програмата, а сред имената от родната джаз сцена, ще видим също Васил Петров и Камелия Тодорова, Христо Йоцов с проекта Jazz Cats 2 и други.

Голямата новина за всички, които имат незабравими спомени от срещата с фънк машината Мейсио Паркър в НДК, е че той е сред основните звезди на Банско 2019.

Паркър, който е свирил с имена като Джеймс Браун, Принс, Кармен Макрей, Джо Завинул, Били Кобъм, Рон Картър, Пати Остин - за да споменем само най-известните - ще излезе на сцената в първата фестивална вечер - 6-и август.

Сред другите международни участници са Малина Мой от САЩ, италианката Сара Джейн Гиоти, чудесната гръцка банда, изпълняваща мануш, „Гаджо Дило“ и много други.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна