Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес отбелязваме Международния ден за борба със злоупотребата с наркотици

| обновено на 26.06.19 в 12:46

Днес се отбелязва Международният ден за борба със злоупотребата с наркотици. На това беше посветено днешното съвместно издание на предаването "Хоризонт до обед" с Радио Бургас. Предаването е част от кампанията на БНР "Избери живота", насочена към обединяване усилията на институции, неправителствени организации и всички засегнати страни срещу употребата на наркотични вещества. 

Цветелина Рандева – говорител на Областната дирекция на МВР в Бургас, разказа за свършената работа по пилотната програма на Община Бургас за работа с всички училища.

С тази инициатива общественото радио цели да популяризира положителните примери на хора, които са се освободили от тази зависимост.

По повод Международния ден за борба с наркотиците Общинският съвет по наркотични вещества в Пазарджик провежда поредица от дейности под надслов:"Твоят живот! Твоят избор! В него няма място за дрога".

В рамките на няколко дни, ще се проведат срещи-дискусии с учениците, на които по интересен начин ще бъдат разкрити вредите от ползването на наркотици., как те влияят на здравето и психиката и как превръщат човека в аутсайдер. Кампанията включва и прожекции на филми, които показват пътя на първия опит и зависимостта от наркотици. Предвидени са и викторини с награден фонд. Освен специалисти по видовете дрога, на срещите ще присъстват психолози и лекари от Пазарджишката многопрофилна болница.

В Разград също ще има концерт и ще бъдат наградени участници в конкурс за рисунка и есе. Във Велико Търново програмата за деня е ориентирана към учениците, след като изследване показа, че подрастващите вече употребяват дрога не от любопитство, а заради лични проблеми. 

Международният ден за борба със злоупотребата с наркотици се отбелязва в столицата в парка "Заимов" с артработилница и концерт.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени