Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Карай колело, подари добро“ продължава да събира средства за центъра „Майка и бебе“ в Габрово

В началото на юни стартира благотворителната инициатива „Карай колело, подари добро“, чийто инициатор бе Костадин Николов съвместно със сдружението „SOS Детски селища България“. Тя цели да събере средства за ремонта на центъра „Майка и бебе“ в Габрово. Костадин Николов обиколи с велосипеда си три държави – България, Северна Македония и Албания, като започна от Велинград и завърши в София.

Най-грубата част от ремонта включва подмяна на дограмата, изолация на сградата и ремонт на покрива, за която биха стигнали 15 000 лева, обясни той в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“. До момента са събрани малко под 3000 лв., като се очаква още няколко фирми да се включат.

„Все още тече събирането на средства, ако някой си мисли, че е закъснял – може да се включи като влезе на сайта ни https://www.podaridobro.org. Там са описани всички начини за даряване“, каза Николов, който през юни за две седмици е изминал с колело 1070 км.

„Идеята беше да насочим общественото внимание към центъра „Майка и бебе“ в Габрово, който се стопанисва от SOS Детски селища. Там се настаняват майки, бременни жени и малки деца, които са останали без дом“.

При тръгването му от Велинград към него се присъединили 3-ма души, които карали с него до Гоце Делчев, след това продължил сам. „Навсякъде в Македония, където отсядах, разказвах за моята инициатива. Хората доста се зарадваха, някои от тях се включиха чрез споделяне на постове в социалните мрежи за нашата инициатива. Мисля, че се получи добре, че хората откликнаха“.

Цялото интервю може да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна