Eмисия новини
от 13.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

“За” изкуството с Фондация “МетаАрт”

БНР Новини
Антон Шнитер и Никола Николов
Снимка: Таня Димова

От самото си създаване до ден днешен, вече повече от четири години, Фондация “МетаАрт” цели едно съществено нещо - да даде възможност на младите да се занимават с изкуство и техният глас да бъде чут. Да се развиват, да творят, да достигат да публиката - така, както самите те го виждат и искат, професионално и равноправно.

Фондацията се фокусира предимно върху развитието на музикалната младежка сцена в Пловдив, но не спира дотам. Дава сцена и на театрални, литературни, фотографски и социални събития. Инициативите на фондацията са много. Най-популярни са доброволческият проект “Пост Култура” и пространството “Пост-Културна Сцена”.

Неотдавна пък ви разказахме и за проекта, благодарение на който занаятът не просто влезе в махалата, а се върна там, откъдето е тръгнал. Няма да ви разказвам повече, ще остава хората, които стоят зад Фондация “МетаАрт” да го направят - Антон Шнитер, управител и учредител и Никола Николов, който е част от дейността и целите на фондацията.

Те споделиха едно “Време и половина” с нас в пловдивското ни “Студио “Червеното пони”. Чуйте ги!


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от