Eмисия новини
от 15.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Арт работилница за деца и концерт в София за Световния ден за борба с наркотиците

3
Ръководителят на арт работилницата Иван Яхнаджиев с деца, включили се в проявата.
Снимка: Радка Табакова

С арт работилница за деца и концерт в столичния парка „Заимов“ днес бе отбелязан Световния ден за борба с наркотиците и наркотрафика.

Събитието, организирано от Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите в София, е част от програмата за превенция на употребата на психоактивни вещества „Изкуството като алтернатива“.

А статистика на Националния фокусен център за наркотици и наркомании показва, че 30% от 15-16 годишните ученици в София поне веднъж са употребявали психоактивни вещества.

Ръководител на арт работилницата за деца бе художникът Иван Яхнаджиев.

„С това, което правят децата, това съчетание на цветовете, на формите, мисля, че е много важно да мислят по един друг начин. И преди всичко да им създадеш едно самочувствие, да вярват, че има нужда от тях, че нещо могат да правят Тогава мисля, че по-малко отклонения ще има в другата посока, в лошата“, каза той.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.

Галерия

Още от

Най-четени