Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НСОРБ обсъжда бъдещето на местното самоуправление за следващите 10 години

Иво Димов

Бъдещето на местното самоуправление за предстоящите 10 години ще дискутира Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Заключителната конференция ще обобщи мандат 2015-2019 година. На нея се очаква да присъства и министър-председателят Бойко Борисов, като са поканени и вицепремиерът Томислав Дончев, както министрите на регионалното развитие и благоустройството; на земеделието, храните и горите и на околната среда и водите.

„Ще се даде акцент на свършеното в общините, ще се обсъждат възможности за финансиране с европари през следващия период, ще се направи равносметка на работата но общинските съвети. Това е много нужен за местното самоуправление форум“, каза в предаването „Преди всички“ зам.-председателят на НСОРБ и кмет на Димитровград Иво Димов.

Той подчерта, че динамиката в местните общности е много голяма и че няма как всички да бъдат поставени под общ знаменател.

„Равносметката ще ни даде добрия опит и възможности за развитие на регионите и градовете ни през следващите години“.

Според Димов в оставащите до края на мандата месеци е „нормално общинските съвети да се въздържат от решения, дискусионни, които създават напрежения, стига да не са жизненоважни“.

Интервюто с Иво Димов можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна