Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Освободиха по принуда състезателка от ансамбъл (девойки) две седмици преди СП

Ансамбъл (девойки)
Снимка: Adore Pirin

Две седмици преди първото световно първенство по художествена гимнастика за девойки в Москва по решение на треньорското ръководство на ансамбъл  (девойки) от състава е освободена Жанина Георгиева. Причината е, че състезателката не се чувства добре в тренировъчния процес. 

Ето пълният текст на публикуваното съобщение в социалните мрежи :

"БФ по художествена гимнастика уведомява, че с решение на треньорското ръководство на национален отбор девойки ансамбъл от състава е освободена състезателката на КХГ Олимпия 74, Жанина Георгиева.

След получените съобщения от нейната майка, че тя не се чувства добре в тренировъчния процес, треньорското ръководство е принудено да вземе решение състезателката да бъде освободена от националния отбор в най-неподходящия момент, а именно две седмици преди първото световно първенство за девойки.

Въпреки настояването на майката на състезателката тя да бъде освободена след ЕП, заради допуснатите от нея грешки, ръководството на отбора решава тя да продължи подготовка, вярвайки в нейния потенциал. Треньорите уверяват , че никога не сме имали преднамерено отношение към Жанина Георгиева, обичат я и винаги са искали най-доброто за нея, както и за целия отбор.

 Треньорското ръководство смята, че внесеното от майката на Жанина неоснователно напрежение оказва влияние на подготовката на отбора. Тъй като предстои най-важното за годината състезание – световното първенство за девойки, е важно да се осигури най-добрата атмосфера и спокойствие за подготовка на отбора. Физическото и психическо натоварване на отбора е голямо и затова е по.добре за Жанина да бъде освободена с оглед най-доброто за състоянието на гимнастичката.

 За големия спорт и национален отбор се изискват комплекс от качества, които всеки спортист трябва да притежава. А в дисциплината анасамбъл отговорността е още по-голяма и не е по силите на всеки състезател.

 Треньорското ръководство и ръководството на БФХГ остават с прекрасно отношение към Жанина Георгиева  и и пожелават успешно бъдеще"

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна