Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Кралев: Престъпната клика в бокса ощети жестоко Даниел Асенов

Снимка: БГНЕС

Министърът на спорта Красен Кралев избухна срещу съдиите на боксовия турнир в Минск и заяви, че те са ръководени от "престъпната клика", управляваща АИБА. Според него боксьорът ни Даниел Асенов е бил жестоко ощетен във финала, където загуби от испанеца Габриел Ескобар.

Ето какво написа той в личния си профил във Фейсбук:

"В мъжкия турнир, който е със статут на европейско първенство, Даниел Асенов остана със среброто в категория до 52 кг, след като отстъпи на испанеца Ескобар с 1:4 съдийски гласа в много оспорван сблъсък. 

Тайсъна от Кукорево, който има 2 европейски титли при мъжете и общо 6 в неговата кариера, не успя да защити златото си от шампионата на Стария континент през 2017. Личното ми мнение е, че съдиите, ръководени от престъпната клика управляваща АИБА, ощетиха жестоко българския боксьор. За облекчение на всички, МОК суспендира лиценза на АИБА и квалификациите за Токио, както и самия олимпийски турнир, ще бъдат адмистрирни от олимпийската централа. 

Браво на българските боксьори, които спечелиха за България пълен комплект медали – злато на Станимира Петрова, сребро на Даниел Асенов и бронз на Габриела Димитрова."

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!