Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Народният театър отново ще играе представления на открито

Народен театър
Снимка: Ани Петрова

За трета поредна година Народния театър „Иван Вазов“ ще играе най-касовите си постановки на открито. „Театър пред театъра“ е озаглавен проектът, който започва днес. Хиляда места има на специално построената пред Народния театър трибуна.

Всички представления ще са от 21 ч., а цените на билетите - от 20 до 40 лева. По традиция първата вечер гостува постановка от друг столичен театър. Тази година това е „Ромул Велики“ на Малък градски театър „Зад канала“. Утре и в сряда за първи път на голяма сцена ще се играе хитовият спектакъл „Лисичета“, за който обаче билети няма. Билетите свършиха и за „Спанак с картофи“, който може да се гледа на 7, 10 и 11 юли. Все още има билети за „Един безумен ден“ и за „Актрисата“ с участието на Аня Пенчева и Стефан Данаилов.

За проекта разказа Катя Попчева, ръководител на отдел „Маркетинг и комуникации“ в Народния театър:

"Това е огромно предизвикателство да изнесеш навън представленията, защото това означава, че те трябва да бъдат прекроени, така че да могат да бъдат построени навън, леко променени по отоншение на изходи, входове и т.н. Това е предизвикателство както за режисьорите, така и за актьорите, както и за целите екипи, които работят за това нещо."

При откриването тази вечер Иван Лечев ще свири точно в 21.30 ч.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна