Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с трима пилоти на световното първенство по мотокрос за юноши в Италия

България с трима пилоти на световното първенство по мотокрос за деца в Италия

България ще има трима представители на световното първенство по мотокрос за юноши, което ще се проведе на 13 и 14 юли на трасето край италианския град Трентино.

При най-малките в клас 65 сс страната ни ще бъде представена от двама състезатели. На стартовата решетка ще застанат младите ни таланти Венцислав Тошев с КТМ от МСК „Селвиево“ и Дани Цанков с Ямаха от „М6 Ямаха рейсинг тим“.

В клас 85 сс за добро представяне ще разчитаме на републиканският шампион за миналата година Християн Георгиев с КТМ от „Пловдив Моторспорт“.

Програмата на световното първенство в Италия предвижда и състезания в клас 125 сс, където България няма да има участник.

Същевременно стана ясно, че  Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM) и фирмата, която държи правата за тази състезания Youthstream решиха домакин на шампионата на планетата по мотокрос за юноши през 2020 година да е гръцкия град Магалополис.  Надпреварата ще се организира от „Aris AC“ заедно с „ALMA Megalopolis“ с подкрепата на префектура Пелопонисиос. 

С това домакинство Гърция се завръща на картата на световния мотокрос. Южната ни съседка беше домакин на кръгове от първенствата на планетата през 1998 и 1999 година, когато се състезаваха големите звезди в този спорт Стефан Евертс и Пит Байрер, както и през 2010 и 2011 година.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени