Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ален Делон - хулиган с ангелско излъчване

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Разбира се, че на Ален Делон повече му приляга определението хулиган, но да не забравяме, че той е открит именно с прекалено ангелското си излъчване". Така Петя Александрова - кинокритик, коментира пред БНР книгата "Ален Делон - ангел и хулиган" на Венсан Киви, която излезе на българския пазар.

"Той е красив, толкова очарователно, смайващо красив, че моментално предизвиква влюбване на мъже, жени, режисьори. Той прекрасно знае, че е толкова притегателен. Зад тази външност обаче се крие една далеч по-сложна личност и точно това е идеята на журналиста Венсан Киви да разкрие тези по-сложни отношения", уточни тя.

Според Петя Александрова авторът на книгата не е влюбен в Ален Делон, напротив - той е доста критичен към него. "Критиките са в посока на извън киното - на неговите връзки с престъпния свят. За жените, с които е живял, и доста е наранявал. Децата, които също е наранявал и е отчужден. Също и доста десните му и непостоянни политически възгледи".

"Големите роли, с които го запомняне, са дело на големи режисьори, а Делон е обичал да командва на снимачната площадка, да се съобразяват с него. Иска всичко да е под негова власт. Хубавите му роли са при силни режисьори, но той ги създава в конфликт с тях", разказа още Александрова в предаването "12+3".

Цялото интервю на Петър Волгин с Петя Александрова можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна