Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът връчи отличия на шестима изтъкнати творчески дейци и общественици

2
Президентът Румен Радев връчи високи държавни отличия на шестима изтъкнати творчески дейци и общественици, допринесли за културното развитие на страната.
Снимка: president.bg

Президентът Румен Радев връчи високи държавни отличия на шестима изтъкнати творчески дейци и общественици, допринесли за културното развитие на страната. 

На тържествена церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2 с орден "Стара планина"-Първа степен бяха отличени театралните и филмови актьори Васил Михайлов и Ириней Константинов. "Артистите черпят вдъхновение от публиката, която е и техен съдник", подчерта Константинов и добави: "Затова моята благодарност и дълбок поклон е пред всички тези, които са ни съпътствали през целия творчески живот, на които ние всяка вечер с дълбоко уважение сме се прекланяли от сцената".

За принос в развитието на културния и духовен напредък на страната бяха отличени още художникът Христо Панев, актьорът и театрален режисьор Андрей Аврамов, председателят на Гражданското сдружение "Епископ Йосиф Щросмайер" Трифон Павлов, както и дългогодишният директор на Националното музикално училище "Любомир Пипков" Милка Митева.

От своя страна държавният глава подчерта, че церемонията е заслужено признание за блестящите професионални успехи на културните дейци: "Вашите постижения са повод за лично удовлетворение, но те са и обществен капитал с висока стойност. Вашите успехи са гордост за цялата нация".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени