Eмисия новини
от часа

57 средношколци от Западните покрайнини се явиха на кандидатстудентски изпит за български ВУЗ

Средношколци от Западните покрайнини са се явили на кандидатстудентския изпит по предпочитани от тях специалности в българско висше учебно заведение, организиран днес в Босилеград, съобщиха от Културноинформационния център в града.  Освен от Босилегад на изпита са се явили младежи и от съседните Сурдулица, Вранье и др.

Кандидатстудентският тест се полага в самия Босилеград, за да се пести време и средства за кандидатите и семействата им да не пътуват до съответния град в България. Изпитът продължава два астрономически часа. Поетът Радко Стоянчов от културния център в Босилеград обясни:

"57 кандидат-студенти, все с български корен. 40 въпроса. От тези 40 въпроса 25 по български език и литература и 15 - по българска история".

Както и предишни години, кандидатите са записали доста специалности, каза директорът на гимназията в Босилеград Владимир Григоров, където стана изпитът:

"Най-различни са желанията. Вчера подадоха документите, днес беше изпитът.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от