Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложбата на Антоанет Тончева в Кюстендил продължава до 31 юли

4
Снимка: Личен архив

Изложбата на Антоанет Тончева, наречена „102%Арт“, продължава в Галерията на Майстора в Кюстендил. До края на юли любителите на изкуството могат да видят специфичната и оригинална трактовка на различни сюжетни линии от художничката. В галерията са изложени нейните големите платна „Паралелни моменти“, „Еко Ефекти“, „Техно Модел“, „Рими и тоналности“, както и серията ѝ от дизайни.

Картина на Тончева, която е представяла свои творби и в Лувъра, а има и други международни участия, ще влезе в архива на Галерията на Майстора, както и видео материал от тържественото откриване на изложбата.

Оригинална бе и нейната изложба „Визия за музиката“ по интерпретации на Бах, Вивалди, Чайковски в мраморната зала на БНР.

„Малко случайно, доколкото случайностите съществуват“ – така Тончева обясни решението си да представи свои работи в Арт Галерията - Храма на Майстора.

„След като бях одобрена от комисията на Галерията, видях архитектурата и пространство и си казах: Престижно място за моите работи. Там съм заради собствения ми избор и решения“, добави художничката.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна