Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Етър изненада ЦСКА София

Божидар Чорбаджийски
Снимка: БГНЕС

Отборите на ЦСКА-София и Етър завършиха 2:2 в среща от първия кръг на новия сезон на първенството. Армейците имаха известно предимство като владеене на топката и положения, но трябваше да се задоволят единствено с точка. Щастлив може да бъде юношата Митко Митков, който отбеляза забележителен гол за 2:1 с левия крак.
Срещата започна с мило тържество и награждаване на рождения Димитър Пенев, който днес навърши 74 години. И армейците се понесоха в атаки, а още в 4-ата минута поведоха чрез точтно изпълнена дузпа от Али Соу. Тя беше отсъдена заради фаул на Александър Дюлгеров срещу Петър Занев. В 18-ата минута пред Али Соу също се откри шанс, който обаче не беше завършен. Последното напрежение за виолетовата врата за първата част беше в 37-ата минута при свободен удар за ЦСКА. Кери центрира в наказателното поле, Соу се размина с топката, а бранител на Етър изби в корнер.
В 57-ата минута Етър изравни чрез Младенов, който отне топката от Тиаго пред наказателното поле. Тиаго се опита технично да изнесе топката, а Йордан Апостолов го затвори. Младенов премина през Бодуров и Чорбаджийски и вкара за 1:1.
В 63-ата минута Чорбаджийски уцели страничната греда след меле при корнер, като нисичкият вратар на гостите беше затиснат някъде сред хората.
В 74-ата минута 18-годишната резерва Митко Митков наказа вратаря на Етър с чудесен изстрел от 25 метра и изведе домакините напред - 2:1. Но само 4 минути по-късно Даниел Младенов и Иван Стоянов сътвориха не по-малък шедьовър. Макар и без да се затичва, от своята половина Стоянов даде чудесен фалцов пас на главата на Младенов. Кюстендилецът само подложи челото и по диагонала забоде топката в долния ляв ъгъл на вратата на ЦСКА -София.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени