Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пускат деца на мача Левски - Ружомберок

Пускат деца на мача Левски - Ружомберок
Снимка: levski.bg

Ръководството на Левски ще отвори вратите на стадион „Георги Аспарухов“ за деца до 14-годишна възраст по време на предстоящия реванш от турнира по футбол Лига Европа срещу словашкия Ружомберок. Правилникът на УЕФА разрешава свободния и безплатен вход за деца при наказания на клубове с домакинство пред празни трибуни. „Сините“ спечелиха първия мач като гости с 2:0, но имат наказание от миналия сезон да играят пред празни трибуни.

„Уважаеми левскари, като част от дългосрочната стратегия на клуба да възкреси любовта на децата към спорта и в частност футбола ви съобщаваме, че мачът реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа между Левски и Ружомберок може да бъде посетен безплатно от организирани групи деца до 14 годишна възраст от учебни заведения, спортни школи/организации. Мачът е на 18 юли, четвъртък, от 19:30 часа.

Според регламента на Европейската футболна асоциация (УЕФА), клуб с наказание с домакинство пред празни трибуни има право да допусне на трибуните деца до 14 години. Условието това да се случи е всяка група от 10 деца да бъде придружавана от минимум един възрастен (треньор, преподавател, възпитател и т.н), като за всяка група трябва да бъде попълнена декларация с данните на придружителя и всяко едно от децата“, съобщават от клуба.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна