Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Колумбийци с първа титла на Уимбълдън

Колумбийци с първа титла на Уимбълдън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Колумбийците Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фара спечелиха титлата на двойки при мъжете на тунис турнира „Уимбълдън“. На финала те победиха французите Никола Маю и Едуар-Роже Валсен с 6:7, 7:6, 7:6, 6:7, 6:3, за да станат първите южноамериканци с най-ценното отличие в тениса на трева. Срещата на централния корт в Лондон се превърна в истинска класика, като продължи 4 часа и 57 минути.

В първите три сета на двубоя нямаше нито един пробив, а в четвъртия двата тандема си размениха по един в поредни геймове. Така всяка една от първите 4 части трябваше да се реши след тайбрек, като Маю и Роже-Васлен взеха първата и четвъртата, а Кабал и Фара - втората и третата.

Точно в края на третия сет дойде и най-спорният момент в мача. При резултат 6:6 точки в тайбрека съдията на стола взе решение в ущърб на французите, което секунди по-късно доведе до това те да загубят сета и до крайно гневна реакция от страна на Маю. Французинът пък бе и уцелен на три пъти с топката в мача и определено бе най-емоционалният играч на корта.

Въпреки негативното развитие, Васлен и Маю успяха да спечелят четвъртия сет и да пратят мача в пети. В него обаче Кабал и Фара бяха по-концентрирани и след два пробива, вторият за 5:3, успяха да затворят мача. Заради неочаквано дългия финал при мъжете се наложи организаторите да преместят за неделя спора за титлата на двойки при дамите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!