Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ и Русия на финал в Лигата на нациите по волейбол

САЩ и Русия на финал в Лигата на нациите по волейбол
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на САЩ и Русия ще играят във финала на турнира Лига на нациите по волейбол при мъжете. На полуфиналите в Чикаго американците се наложиха с 3:2 (25:21, 17:25, 21:25, 25:20, 15:9) над Бразилия. Над всички за домакините бе Матю Андерсън, който завърши срещата с 22 точки, а Тейлър Сандер добави още 17 точки. За Бразилия със 17 т. завърши Уолъс де Соуса.

В другия полуфинал защитаващият титлата си тим на Русия се наложи над световния шампион Полша с 3:1 (25:19, 24:26, 25:22, 25:21). Двата отбора си размениха по един гейм в началото на срещата, но в третия и четвъртия предимството бе на страната на играчите на финландския треньор на руснаците Томас Самелвуо и те заслужено се поздравиха с успех. Много силен мач за победителите направи Виктор Полетаев, който завърши двубоя с 24 точки. Егор Клюка прибави още 19 точки. За Полша Бартош Беднож наниза 15 точки.

САЩ и Русия играха преди няколко дни в груповата фаза на финалите, като тогава успехът бе за американците с 3:0 гейма. Преди мача за златото ще се изиграе и този за бронза между Бразилия и Полша.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!