Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович и Надал се класираха за финалите в Лондон

Джокович и Надал първи се класираха за финалите в Лондон.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новак Джокович и Рафаел Надал са първите двама тенисисти, които си осигуряват място във финалите на АТР в Лондон след представянето си на Уимбълдън, съобщиха от Мъжката тенис асоциация.

Сръбският тенисист спечели титлата след епичен финал с Роджър Федерер, с което събра 6725 точки от началото на годината и излезе начело в подреждането Race to London. Надал от своя страна достигна полуфиналите, където бе спрян от Федерер, като вече има 6225 спечелени точки през сезона. По този начин и двамата си гарантираха участие на заключителния турнир за годината, в който играят осемте най-добри през сезона.

"Винаги една от основните ми цели е да се класирам за този турнир и да успея да го направя толкова рано е страхотно. Чакам с нетърпение да се завърна в Лондон през ноември и да се съревновавам с най-добрите тенисисти в света", сподели Джокера, след като стигна до 16-ата си титла от Големия шлем. За сърбина това ще бъде 12-о участие в престижната надпревара, като той има и пет титли. Надал все още не е печелил трофея от финалите на АТР.

Близо до класиране за турнира е и Федерер, който за момента е трети с 5060 спечелени точки от началото на годината. Топ осем се допълва от Доминик Тийм, Стефанос Циципас, Кей Нишикори, Роберто Баутиста Агут и Данийл Медведев, а след тях се нареждат Фабио Фонини, Александер Зверев, Феликс Оже-Алиасим и Матео Беретини. 

Шампионът в Лондон от 2017-а Григор Димитров е едва 67-и в класацията с 537 точки и няма абсолютно никакви шансове да стигне до финалната осмица.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна