Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Банкя е в разгара на традиционните Горѐшляци

Снимка: Здравко Йончев/Facebook
През тази седмица в Банкя се провежда традиционният празник Горѐшляци. В средата на юли районът отбелязва празника на минералната вода и дълголетието. Това би трябвало да е най-топлото време от годината и тогава се счита, че водата в курортния град е най-лековита.

В понеделник програмата започна с празнична литургия в църквата "Св. св. Кирик и Юлита", а до края на седмицата организаторите от местната районна администрация са подготвили различни събития за жителите и гостите на града. 

Изключително богата програма, в която всеки ден всеки може да намери нещо за себе си. Вече традиционно събираме дълголетниците в Банкя и отдаваме своето уважение към тези хора. В четвъртък сме поканили Ицо Хазарта, който е любимец на тийнейджърите и ще ги забавлява вечерта. В петък ще направим мото-рок вечер с група “Конкурент”, а в събота е кулминацията с ансамбъл “Българе”. Има и много съпътстващи мероприятия, каза кметът на Банкя Рангел Марков

Освен традиционната среща на дълголетниците от Банкя с районното ръководство, от 19.00 часа, в парк Ротонда, ще се състои фолклорна вечер с Ансамбъл "Банкя" към НЧ "Отец Паисий". На 17 юли (сряда) от 19.00 часа любителите на етно джаз музиката могат да посетят етно проекта "Белонога".
Всички, над 20 събития в програмата до края на седмицата, можете да видите във фейсбук страницата на район Банкя.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени