Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три вечери европейско кино на Лятната сцена на НДК

Снимка: ndk.bg

Лятната сцена на НДК ще представи в три поредни вечери европейско кино с вход свободен, съобщиха домакините на събитието. Началото на прожекциите е в 21:00 ч. За зрителите са осигурени 400 седящи места.

Италианската комедия "Измамно богати" на режисьора Франческо Мичикe ще открие минипанорамата на 22 юли. Филмът разказва историята на любовниците Серджо (Серджо Кастелито) и Сабрина (Сабрина Ферили). Той е дърводелец, а тя - певица, но поради финансови причини нямат възможност да напуснат половинките си. Животът за двамата влюбени се преобръща, когато приятелите на Серджо му внушават, че е спечелил 3 милиона евро от лотарията.

Във втория ден, 23 юли, ще бъде излъчен мюзикълът Walking on Sunshine на режисьорите Макс Гива и Дания Паскуини. Мади се приготвя за най-важния ден в живота си без да знае, че в миналото годеникът й Раф е имал лятна авантюра със сестра й. Мъжът, от своя страна не знае, че бъдещата му съпруга е свързана със семейството на неговата бивша. В тази забавна история за любовта звучат някои от най-големите хитове на 80-те години.

Класиката на режисьора от френската нова вълна Жан-Люк Годар - "Презрението" от 1963 г., ще проследи моментите на отчуждение в една връзка. Прожекцията е на 24 юли. Историята разказва за отдалечаването на двама съпрузи един от друг, настъпило след банален инцидент в живота им. В актьорски състав са легендите на френското кино Бриджит Бардо и Мишел Пиколи, а също Фриц Ланг и самият Годар.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени