Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иво Иванов провокира бъдещи писатели с цитати

Снимка: Личен архив

По повод пет години от издаването на книгата "Кривата на щастието", на пазара излезе бележник с 52 избрани цитата от Иво Иванов. В него са публикувани избрани текстове от книгите "Кривата на щастието“ и „Отвъд играта“.

Освен неподправените текстове, посветени на действителни личности и събития, в бележника всеки може да записва своите лични истории, преживявания и впечатления. Цитатите пък са парчета от истории, които сами по себе си са послания за човещина, доброта, несломима воля и любов, която променя животи

Иво Иванов разказа, че не е писал достатъчно, за да издаде трета книга.
Взех си една много дълга почивка, за да се презаредя, за да преосмисля някои неща и да видя дали има смисъл да продължавам да пиша, дали няма по-голям смисъл просто да живея годините, които са ми отредени. Благодарение на това не съм писал от доста време, обясни Иванов.

Той разказа, че идеята за бележника е на издателството, с което той работи, които на срещата на журналиста с негови читатели, са запомнили призива му към хората да пишат - така се заражда идеята за бележника с цитати.
Чуйте цялата история в звуковия файл.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна