Eмисия новини
от 07.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кметът Владимир Георгиев:

Жилищният проблем е тема и от дневния ред на Самоков

Кметът на Самоков Владимир Георгиев
Снимка: samokov.bg
Самоков е по-малък град, но също има проблеми по отношение на жилищната политика.

Знаете, че имаме ромски квартали, така че въпросът е на дневен ред – отбеляза в ефира на Радио София кметът на града Владимир Георгиев. – Опитваме се да поддържаме общински фонд, но ведомствените жилища от него са недостатъчни,  спрямо нуждите и желанията на хората. Засега няма програми, по които да кандидатстваме и да изградим домове с европейски средства.

Списъците са с над 100 желаещи и крайно нуждаещи се от жилища. В други списъци са многодетните семейства, които също имат нужда.

В края на миналата седмица в Самоков е проведена информационна кампания по проект “Build Solid Ground” за представяне на глобалните политики за устойчиво развитие на градовете и жилищната политика.

Кметът Георгиев потвърди, че и в Самоков съществуват жилища, които не са обитавани и не се дават под наем.  Тенденцията се наблюдава и в селата от общината. Например в село Ярлово къщите са 1000-1500, а жителите – около 300.

Лятото е време за ремонти и всяко село иска ново асфалтиране, но общината се съобразява със състоянието на улиците и с наличните средства.

Чуйте разговора с кмета на Самоков Владимир Георгиев.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от