Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Крушево рок фест" - много послания в задушевна атмосфера

Шотландецът Джонатан Тейлър Бритункули живее в България от 2011 година насам. След кратко посещение, той се влюбва в красотата на страната ни и не след дълго изгражда свой дом в севлиевското село Крушево, където в момента преподава английски език на деца и свири в музикална рок банда. От няколко години вече Джонатан и неговите британски приятели, които също живеят в района на Севлиево, организират един по-различен рок фестивал.

"Крушево рок фест" ще ни представи млади български и чуждестранни музиканти, които ще ни зарадват с акустични и хард рок изпълнения. Гостите ще могат да усетят уютната обстановка на малкото населено място, да потанцуват, а също така да създадат много нови приятелства.

"Фестивалът прилича на едно голямо градинско парти. Тази година изградихме нова, по-голяма сцена, изцяло закупена и изградена от доброволци и дарители. И през 2019 година фестивалът продължава да се провежда под мотото "Без никаква пластмаса" и залага само на вегетариански и вегански гозби. Аз и съпругата ми сме вегани и насърчаваме хората да опитват нови храни, да получават различни емоции от храната,“ разказва Джонатан.

Разбира се, всички са поканени на фестивала, независимо дали са вегетарианци.

"Всяка година интересът на хората се увеличава, рекламата на фестивала се осъществява от уста на уста. Приятели водят други приятели, колеги казват на други колеги и така се случва. Всяка година също така търсим и нови интригуващи изпълнители.“

В музикалната програма ще участват Bazooka Guy Ganza от Севлиево, дамското дуо Smoking Mirror, Кен Дейвидсън - акустичен рок музикант, Audio Assets, "Йордан Йорданов блус бeнд" от София, Oliver Twisted от Велико Търново, Mississippi Drum Machine от София, Miseducation и др.“ 

Посетителите на феста не бива да се притесняват, защото в селото има специално обособено място за къмпинг, както и свободни хотелски стаи в Севлиево.

„Искаме да насърчим хората да помислят за природата и околната среда. С фестивала искаме да обърнем внимание и на по-малките общества като ЛГБТ и други, за които не говорим толкова често, да дадем път на толерантността с посланието „Всички сме различни, но сме и еднакви,“ казва Джонатан.

Джонатан споделя, че емоциите и атмосферата на фестивала са винаги невероятни и завладяващи. Интимността на селото сближава посетителите, а приятелствата остават завинаги.

Крушево рок фест ще се проведе на 26 и 27 юли, като началото ще бъде поставено в 19.00 часа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна