Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петя Аврамова: Продажбата на месечни електронни винетки се преустановява за седмица

| обновено на 17.07.19 в 14:32

Продажбата на месечни електронни винетки за тежкотоварни автомобили се преустановява за седмица, обяви в Народното събрание регионалният министър Петя Аврамова.

Причината е, че Агенция "Пътна инфраструктура" спазва сега действащия закон за пътищата, а промяната с отлагането на тол системата все още не е прокарана и обнародвана в Държавен вестник. Очакванията са това да стане до 23 юли. От тази дата месечни винетки ще могат отново да се купуват, обясни министър Аврамова и допълни, че браншът е информиран и няма напрежение:

"Имаме добър диалог с бранша. Моето желание и моята молба е да не създаваме излишно напрежение за една седмица, в която превозваческият бранш е информиран и знае, че по негово искане отлагаме старта на тол системата, така че има един период от една седмица, в който ще се купуват седмични винетки".

По-рано от БСП поискаха изслушване на регионалния министър в парламента по сигнал, че от тази сутрин е преустановена продажбата на месечни електронни винетки и се предлагат само дневни и седмични.

Депутатът от левицата Георги Свиленски коментира:

“Министърът на регионалното развитие да обясни какво се случва в държавата, защо български превозвачи стоят по българските пътища без да знаят какво да правят и да се дадат указания ще има ли месечни винетки, ще се плаща ли, безплатно ли ще се пътува“.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обясни, че министър Петя Аврамова ще се яви в парламента, за да обясни причините за създалата се ситуация.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна