Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-лесно подаване на сигнали към Столичната община от граждани през grajdanite.bg

Получаване на известия за предстоящи и текущи ремонти е новата функция на приложението Гражданите. В него жителите на София могат безплатно да подават и сигнали за нередности към Столичната община.

През 2015 година приложението стартира с информация за излезли от употреба автомобили, като за 2 години сигналите през него са 4334 и са насочени директно към районните кметове.

За 4 години и постоянно надграждане, столичани започват да подават всякакви сигнали за нередности в Столичната община.

От днес приложението има възможност да подава информация за предстоящи ремонти, съобщи кметът Йоданка Фандъкова.

В партньорството на Столичната община с организацията Гражданите са се включили 9 от 24 района на София, добави още столичният кмет: Лозенец, Илинден, Люлин Витоша, Кресно село , Надежда, Нови Искър, Слатина и Изгрев.

Сигналът отива директно към инспектората на съответния район, уточни Фандъкова.

В приложението може да бъде избрана опция дали се получават известия за определен адрес, район или за целия град. Съобщенията ще бъдат изпращани от Столичната община и районните администрации. Абонатите сами могат да определят какви известия да получават, каза Тодор Лилков от "Гражданите".

В направление Транспортна инфраструктура в Столичната община вече е създаден специален екип, който ще подава информацията от страна на общината към абонатите на приложението.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна