Eмисия новини
от 11.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

И втората инстанция постанови Проданов да бъде върнат като преподавател във ВТУ

Заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов

Заместник-правосъдният министър професор Николай Проданов спечели на втора инстанция делото срещу уволнението си като преподавател във Великотърновския университет. Окръжният съд във Велико Търново присъди вузът да плати на Проданов 1500 лева разноски по делото.

Ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов уволни дисциплинарно проф. Николай Проданов като преподавател в Юридическия факултет на 5 ноември 2019 година заради неявяване на занятия и неотчитане на учебни часове през зимния семестър на учебната 2017-2018 година.

Проданов оспорва уволнението си като незаконосъобразно заради нарушена процедура. Поисканите и дадените от него писмени обяснения са били за деяния, които не са посочени в заповедта за дисциплинарното му уволнение.

Две съдебни инстанции се произнесоха Проданов да бъде възстановен на работа във Великотърновския университет. Решението може да се обжалва и пред Върховния касационен съд.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от