Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски пак би Ружомберок с 2:0

Левскарите ликуваха и на "Герена".
Снимка: БТА

Левски записа втора поредна победа в Лига Европа, след като надви словашкия Ружомберок с 2:0 в мач на стадион "Георги Аспарухов", изгледан от група деца в сектор "А" заради наказанието на българския тим. Той все пак спечели срещата и отстрани словаците с общ резултат 4:0, за да си гарантира място във втория квалификационен кръг.

Петър Хубчев и Ян Хаспра направиха само по една промяна от първия мач в Словакия. За Левски на терена се завърна изтърпелият наказание Станислав Костов, заменил в титулярния състав юношата Илия Юруков. За Ружомберок пък отсъстваше Адам Бренкус, на чието място започна Филип Тварджик. Последният не игра изобщо в първия мач.

Първото полувреме беше равностойно. Паулиньо и Давиде Мариани стреляха неточно за Левски в началото на срещата, въпреки че ударът на бразилеца летеше опасно под гредата, преди да бъде отбит от защитник на Ружомберок. Словаците пък създадоха по-добрите положения. Милан Миятович спаси опасен удар под ъгъл на Стефан Герец, а Петерж Гал-Анджезли стреля неточно от около десетина метра, след като получи пас от Тихомир Костадинов и бе оставен непокрит.

Левски обаче взе своето и без много опасности, досущ като в първия мач. В 33-та минута Давиде Мариани подаде на Станислав Костов пред наказателното поле, а голмайсторът на "сините" изведе Станислав Иванов зад защитата. Той преодоля вратаря, след което изгуби контрол на топката и тя му избяга, но Мариани се бе включил зад него и вкара на празна врата за 1:0.

Левски "затвори" мача през второто полувреме. "Сините" се прибраха и стояха компактно в защита, а словаците разчитаха предимно на центрирания, но стигнаха и до два опасни удара на Гал-Анджезли.

Паулиньо пропусна да се разпише след пас на Мариани след двадесетина минути игра през второто полувреме, а малко по-рано, в 58-та минута, Здравко Димитров замени Станислав Костов и направи своя официален дебют за Левски. Той пропусна от удобна позиция в 72-та минута, а същото направи секунди по-рано и Мариани.

В 79-та минута и Дени Алар се появи за официалния си дебют в Левски. Само една по-късно той изведе по лявото крило Здравко Димитров, чийто удар обаче беше спасен от вратаря на словаците.

Левски все пак стигна до второ попадение и това се случи във втората минута на добавеното време. "Сините" организираха контра, при която Хали Тиам центрира към Дени Алар и той вкара първия си гол за Левски с мощен шут от воле. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени