Eмисия новини
от 09.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Болницата в Дупница е на печалба за първата половина от годината

Снимка: Кирил Фалин

Общинската болница в Дупница е с печалба от 526 278 лева за първата половина на годината, обяви прокуристът на здравното заведение Мария Иванов. Само преди 3 години болницата беше пред фалит - наложи се прибягване до банков кредит от 1 мил. лева, по който гарант е общината.  Състоянието на болницата ще се обсъжда на заседанието на общинския съвет в петък.

Задълженията на болницата са намалени с 357 000 лева и към края на юни са 1 142 000 лева, общо болницата дължи около 1,5 мил. лева, но е стабилизирана.

Персоналът на трудови договори към момента наброява 210 души, а общо 245.

Средната брутна заплата на лекарите е 1 470 лева, на медицинските сестри – около 700 лева, а в по-натоварените отделения тя достига 1030 лева. Болницата иска да назначи лекари и медицински сестри в някои от отделенията и да инвестира в нова апаратура, каза прокуристът Мария Иванова.

„Болницата се самоиздържа много отдавна. Сега е въпрос на инвестиция в апаратура, за да може, наистина, хората да получават по-добри, по-качествени услуги“


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от