Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Функциониращ футболен стадион искат феновете на „Нефтохимик“


Бургас да има функциониращ футболен стадион, на който да се провеждат домакински мачове. За това настояват феновете на „Нефтохимик“. Те се срещнаха с общински съветници, за да обсъдят проблема с терените преди готвения протест в града утре.

Едно от исканията на феновете е да се отчуждят съществуващите в града стадиони и да се предоставят за обществено ползване на регистрираните клубове. Иво Събев, член на УС на Сдружение с нестопанска цел „ФК Нефтохимик 1962“ припомни, че още в края на 2015 г. е била внесена докладна записка към Общинския съвет на Бургас, това да се случи:

„Ако тогава тя беше приета, ние 4 години по-късно може би щяхме да сме на финала на юридическата процедура и щяхме да се радваме. Според мен Бургас трябва да се стреми да има един стадион. Този стадион, който е в по-добро състояние, трябва да се действа максимално бързо да бъде отчужден. В Рим има един стадион, на който играят и двата елитни отбора. Милано също.“

Според него от отчуждаване, Община Бургас може да спечели средства, които да вложи в изграждането на нов съвременен стадион:

„Това се е случило в Истанбул със стадиона в Бешикташ.“

Пламен Николов, който също е член на УС на Сдружение с нестопанска цел „ФК Нефтохимик 1962“ смята, че най-важното е градът да има стадион, на който да играят бургаските отбори.

„В момента мисля, че всички се съгласихме, че най-чистият и най-бърз начин е да се построи нов, защото всичко ще бъде в ръцете на Общината. На този град трябва да се даде бързо решение къде бургаските отбори ще играят футбол на професионално ниво.“


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна