Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юношеските отбори на Левски ще играят по една система

Арсов и Атанасов по време на представянето.
Снимка: ПФК Левски

Юношите на Левски, които тренират футбол 11 на стадион "Георги Аспарухов", няма вече да плащат такси. Това заявиха директорът на школата на "сините" Йончо Арсов и главният методист доц. Емил Атанасов на пресконференция на "Герена", които бяха представени официално днес. Както е известно, преди няколко седмици те замениха Даниел Боримиров и Нестор Юруков.

Юношеските формации на Левски вече ще са задължени да играят в система 4-3-3. Арсов и Атанасов обявиха, че е било преценено, че тази система е най-подходяща за тактическото израстване на юношите на клуба.

За отбелязване е, че Левски ще изповядва футболната философия на Аякс, като в холандския гранд от край време използват задължително 4-3-3 в школата си. Арсов и Атанасов разкриха и нови имена, които се присъединяват към клубния ДЮШ.

На очи се набива името на Христо Арангелов, който става главен треньор на възрасти от 16 до 19 години. До съвсем скоро Арангелов водеше Септември (София) в Първа лига. Тодор Симов пък ще е главен треньор на възрасти от 13 до 15 години, а Данаил Иванов ще отговаря за най-малките. Последният и досега е работил с децата на "Герена".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени