Eмисия новини
от 09.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Габровският драматичен театър играе в музея на открито „Етър“

Къщата с кафенето и шекерджийската работилница в Етнографския музей на открито „Етър“
Снимка: EMO „Етър“

Накрая на творческия сезон Габровският драматичен театър играе в музея на открито „Етър“ любими на публиката български комедии.

В двете юлски вечер публиката ще се смее с български класически комедии и едновременно ще се наслаждава на автентичната атмосфера в музея на открито "Етър".

Тази вечер трупата ще играе "Михал Мишкоед" на режисьора Невена Митева.

Мъже влизат в женските роли на тази възрожденска пиеса на Сава Доброплодни, по която е играно първото театрално представление у нас.

Втората покана в края на този творчески сезон за Габровския драматичен театър е за постановката "Чешити" по емблематични разкази на Чудомир, която ще се играе на 23-ти юли, посочва организаторът Стою Тинков и обяснява:

"В тези представления, които предстоят, ще бъде построена сцена специално за тях, защото те имат изисквания към озвучаване, осветление, но съвсем скоро предстои нещо съвместно с "Етъра" в естествения декор в къщите на “Етъра“, така че зрителите могат да очакват следващия сезон".

С надеждата времето да остане тихо и без валежи актьорите се подготвят да излязат на откритата сцена.

Спектакълът ще започне на свечеряване.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от