Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алжир спечели купата на Африка

Снимка: БТА

Алжир спечели Купата на африканските нации след победа на финала над Сенегал с 1:0.

Триумфът на алжирците е втори за страната в турнира след успеха им през 1990 година. Сенегал остава без успех в турнира, като за втори път губи във финал след 2002 година.

Куриозен гол в 79-а секунда на мача бе достатъчен за победата на Алжир. Багдад Бунеджа стреля от разстояние, топката рикошира в крака на защитник на Сенегал и с рядко виждана парабола прехвърли вратаря на тима Алфред Гомис.

Сенегал доминираше в оставащата част от игровото време, но играчите на отбора така и не успяха да намерят верния път към вратата на бившия страж на ЦСКА и Славия Райс Мболи, който пази без грешка за Алжир.

Играчите на Сенегал на два пъти имаха претенции за дузпи, но реферът подмина ситуациите. В първия случай в 38-а минута Нианг бе повален в наказателното поле, но съдията даде знак играта да продължи.

При втората ситуация в 60-а минута съдията даде дузпа за игра с ръка на Адлен Гедиура, но след намесата на ВАР отсъждането бе отменено.

А бившият вратар на ЦСКА и Славия - Райс Мболи, постигна най-големия успех в кариерата си, като с националния отбор на Алжир спечели Купата на африканските нации. Той спаси три удара и опази мрежата си суха. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени