Eмисия новини
от 17.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Европейски проекти на стойност от 211 млн. лева се изпълняват в област Добрич

Община Добрич

Европейски проекти на стойност от 211 млн. лева се изпълняват в област Добрич, съобщават от Областния информационен център. В процес на изпълнение са 67 договора, като близо 80% от стойността им е безвъзмездна финансова помощ. Проектите са по Оперативната програма 2014-2020 година и по Програмата за морско дело и рибарство.

По Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Община град Добрич и Община Генерал Тошево изпълняват 11 проекта за над 24 млн. лв. Община град Добрич ще инвестира европейски средства в реконструиране, обновяване и модернизация на образователна инфраструктура; предоставяне на социални услуги; създаване на привлекателна градска среда и енергийно обновяване на жилищни и обществени сгради.

Бизнесът в областта изпълнява пет проекта по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г. с над 2 млн. лв. БФП. Средствата са за внедряване на иновации и повишаване на енергийната и ресурсна ефективност.

До средата на месец юли тази година проектите в областта са 114 и са на стойност от 211 милиона лева.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от