Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Крепостта Царевец става естествен декор на „Турандот“

„Турандот“ на Джакомо Пучини на Бургаската опера и е част от Летния оперен фестивал „Сцена на вековете“

Крепостта Царевец във Велико Търново тази вечер ще стане естествен декор на последната и недовършена опера от Джакомо Пучини „Турандот“. Спектакълът е на Бургаската опера и е част от Летния оперен фестивал „Сцена на вековете“. Българското национално радио е медиен партньор на събитието.

В ролите на Калаф и Турандот в постановката на Бургаската опера публиката в Царския дворец в крепостта Царевец ще има удоволствието да слуша тенора Валери Георгиев и сопраното Габриела Георгиева. Режисурата на Нина Найденова представя по нов начин обществения живот в Китай в онези времена, разказа Гергана Стоянова от Бургаската опера: 

"Сцената е на три нива. Има едни своеобразни мостове, които не позволяват на Калаф и на Турандот да се срещнат в техния свят така, както е било навремето в китайското общество. Това се случва едва в последния момент, когато вече настъпва развръзката".

Фестивалът "Сцена на вековете" се организира от Община Велико Търново и се провежда под патронажа на министъра на културата Боил Банов. Като подарък за зрителите ще бъде излъчен аудио-визуалния спектакъл "Звук и светлина".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени