Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България остана със среброто на европейското по волейбол

Снимка: БТА

България остана на второ място на европейското първенство по волейбол за юноши до 17 години, което се проведе в София. На финала пред над 1000 зрители в зала "Христо Ботев" отборът воден от Мартин Стоев загуби с 1:3 (20:25, 25:23, 20:25, 13:25) срещу Франция.

В първите две части играта беше равностойна и резултатът също беше равен, но в третия и четвъртия гейм "петлите" играха по-силно в атака и на блокада и спечелиха след 96 минути игра.

"Два гейма играхме, а след това може би имаше умора или просто ни пречупиха. В третата и четвърта част бяха по-добри от нас. На този етап може би са по-силни от нас. Дано вземем реванш в бъдеще. Може би атаката ни липсваше. Не търсим оправдание, просто Франция игра по-добре. Благодаря на момчетата, че играха достойно. Трябва да напредваме, поколението е добро. Важното е, че го има", заяви Мартин Стоев след края на финалния мач.

Най-резултатен за България стана Владимир Гърков с 10 точки. С 9 се отличи Георги Татаров. За френския отбор Нейтан Кановас реализира 15 точки. 

В двубоя за третото място на шампионата Полша победи Чехия с 3:0 (26:24, 28:26, 25:21).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна