Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две деца са пострадали при верижна катастрофа на АМ "Тракия"

Снимка: БГНЕС

Две деца са пострадали при верижна катастрофа на магистрала „Тракия“. Инцидентът е станал в 8,40 часа тази сутрин около 157-ми километър между Старозагорска и Пловдивска област. Шест автомобила са се ударили в платното в посока Бургас, потвърдиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Няма жертви, две деца са с наранявания и са отведени за преглед в Пловдив. 

Образувала се е голяма колона от автомобили и движението в платното в посока Бургас беше затворено почти до 12 ч. По-рано днес директорът на областното пътно управление в Стара Загора Илия Златев каза за БНР:.

"Катастрофата става заради неправилно изпреварване и засичане на движещите се автомобили в изпреварващата лента. Тъй като се образува голяма тапа, защото беше свободна само активната лента за движение, принудихме се да изтеглим автомобилите, временно да ограничим движението по магистрала "Тракия" в посока Бургас като обходният маршрут е п.в. „Пловдив“ - 133 километър, от там до Поповица по път 2-66 и автомобилите се качват на п. в. „Плодовитово“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна