Eмисия новини
от 12.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Платформа на проект “Гражданите“ обещава по-бързо придвижване на сигнали

Лого на порект “Гражданите“
Снимка: Фейсбук

От проект “Гражданите“ обещават бързо придвижване на сигналите срещу нарушители и раздвижване на тромавата администрация. От проекта смятат, че това е възможно и дават обещание, че могат да накарат администрацията да започне да обръща внимание бързо на сигналите ни и де действа по тях.

Тодор Лилков от “Гражданите“ коментира пред БНР по какъв начин техният проект от хоби се е превърнал в съвсем професионален начин за комуникация между сигналоподавателите и онези, които трябва да ги разрешават:

“Независимо дали иска да ползва продуктът, който сме създали, или гражданин подаде сигнал в платформата, който е конкретно за дадена община, те получават сигнала. Така че то не е свързано с желанието да го ползват, или не. Колкото до самия софтуер, който създадохме на база проблеми, които забелязахме в администрацията, това вече зависи от желание, визия на хората в общината или друга администрация да улесняват работата си и да бъдат по-ефективни… “.

В интервю за предаването “Преди всички“ той коментира още, че 9 от 24-те столични района доброволно са се включили в платформата:

“Да, девет района са. Като цяло обратната връзка, която изпращат граждани от район до район е доста различна. В някои това са изоставени автомобили, на друго място може да е инфраструктура и т.н. Район “Слатина“ са сред най-активните, също и район “Надежда“…“.

Интервюто на Силвия Великова с Тодор Лилков можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от