Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Текат последни дебати по политическата програма на новото правителство в Атина

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В гръцкия парламент текат последни дебати по политическата програма на новото правителство в Атина. Късно тази вечер се очаква гласуване вот на доверие без риск за управляващите консерватори.

При абсолютно мнозинство на консерваторите в парламента се очаква правителството на Кириакос Мицотакис да получи вот на доверие. Депутатите от социалистическата партия КИНАЛ, както и от Комунистическата партия, заявиха по време на дебатите, че няма да гласуват подкрепа на консерваторите.

Все още не е ясна позицията на най-голямата опозиционна партия СИРИЗА. Нейният лидер Алексис Ципрас отправи остра критика към програмата на управляващите в сферите на външната политика, икономика и аграрния сектор.

Премиерът Мицотакис вече обяви намаляване на данъците върху имотите и програма за инвестиции и нови работни места.

Медиите коментират очакваното гласуване в парламента с позиция „ няма политически риск за „Нова демокрация“ на ход е Мицотакис.“

Консерваторите имат 158 депутатски места в 300-местния парламент, което е гаранция за очаквания вот на доверие. Управляващата партия очаква политическа подкрепа и от опозиционни партии.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна