Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мат Деймън и Бен Афлек с нов общ проект след „Добрият Уил Хънтинг“

Мат Деймън и Бен Афлек
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мат Деймън и Бен Афлек отново ще снимат заедно, съобщава „Контакт мюзик“. Сценаристите на „Добрия Уил Хънтинг“ ще бъдат звездите в новия филм „Последният дуел“, разказващ историята на двама войни във Франция през 14-и век – продукция, режисирана от Ридли Скот, предаде БГНЕС.

Според запознати лентата ще е адаптация по книгата на Ерик Ягер „Последният дуел: Истинска история за престъпление, скандал и изпитание чрез битка в средновековна Франция“. Книгата разказва истинската история на двама френски рицари и най-добри приятели, които стават врагове, след като единият се завръща вкъщи от война и обвинява приятеля си в изнасилването на съпругата си.

Двамата са осъдени на дуел до смърт, при който – ако обвинителят загуби, неговата съпруга ще бъде осъдена за фалшивото обвинение на най-добрия му приятел и ще бъде изгорена на клада.

Освен с написването на сценария и с главните роли, 46-годишният Бен Афлек и 48-годишният Мат Деймън, ще се заемат и с продуцирането на лентата чрез продуцентската си компания „Пърл стрийт филмс“.

Това ще бъде първият им общ филмов проект, в който Мат и Бен не само ще играят заедно, но и ще напишат сценария, след получилият Оскар през 1997 година филм „Добрият Уил Хънтинг“, който ги изстреля към холивудската им слава.

Двамата имат заедно роли и в „Догма“, „Джей и Мълчаливия Боб отвръщат на удара” и „Да преследваш Ейми“ на режисьора Кевин Смит, който е сочен за основен двигател на кариерата на Бен Афлек.  

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна