Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Apple е в напреднали преговори за закупуване на бизнесa на Intel с микрочипове за смартфон модеми

Технологичният гигант Apple Inc. е в напреднали преговори за закупуване на бизнеса с микрочипове за смартфон модеми на компанията Intel Corp., съобщи "Уолстрийт джърнъл", цитирайки лица, запознати с този въпрос.

Ако преговорите не се провалят, сделката, която е оценена на най-малко 1 млрд. долара, може да бъде постигната още през следващата седмица, посочват източниците на финансовото издание.

През април Intel обяви, че ще излезе от бизнеса с микрочипове за 5G модеми. Това стана само часове, след като Apple успя да уреди своя дългогодишен спор с Qualcomm Inc., който е ключов доставчик на микрочипове за смартфон модемите на iPhone.

"Уолстрийт джърнъл" съобщи през същия месец, че Intel проучва възможността за продажба на своя бизнес с чипове за модем на Apple или на друга компания.

След днешната новина акциите на Intel поскъпнаха с 1,3% към $ 52,10 за акция по време на извънборсовата търговия на Уолстрийт, докато акциите на Apple се повишиха слабо с едва 0,2% към $ 207,60.

Новината за възможна сделка между Intel и Apple обаче доведе до понижение на  акциите на Qualcomm на извънборсовата търговия с около 2% към $74,50.

Финансовият отчет на Intel за второто тримесечие ще бъде представен от компанията на 25-и юли, докато този на Apple - на 30-и юли.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!