Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключенският свят на нибелунгите се настани в Градската градина на София

Приключенският свят на нибелунгите е част от изложба в София. Градската градина приютява илюстрации и комикси на художника Петър Станимиров до 5-и август.

В експозицията са включени избрани авторски илюстрации от албумната тетралогия „Пръстенът на нибелунга“ и от едноименния комикс. И двете са създадени по либретото на Вагнер специално за възрастова аудитория 10+. Уникалните рисунки на Станимиров пресъздават перипетиите на героите във фентъзито за митичната сила на властелина Пръстен, покваряващ света на джуджета, валкирии, богове, великани и дракони. Още по-впечатляващи са илюстрациите, раздвижени в 3D и 2D чрез безплатното приложение за мобилни устройства, което приковава вниманието с т.нар. „добавена реалност“.

Поредицата с роботски приключения на Чапек Първи и премеждията на момиченцето зомби Мортина са другите два акцента от вселената на съвременната детска книга.

„Илюстрацията и комиксът в съвременната детска книга“ и фестивалът на открито „Изкуството на рекламата“ са част от културния календар на Столична община.

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени