Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светла Иванова: Светът на наркотиците - една паралелна реалност

Светла Иванова е обикновен човек с необикновена съдба. Тя работи в Превантивно-информационния център по зависимости, който отговаря за превенция на наркоманиите в Габрово. Канена е на множество лекции на тема наркотици, помага на зависими младежи и им вдъхва надежда със собственият си пример.

Близо 30 години тя се намира в омагьосания  кръг на наркотиците. Всичко при нея започва, когато е на 14 години, по време на купон. Години наред тя употребява „леки наркотици“ без да е зависима. В последствие, обаче, решава да вземе нещо по-тежко и започва с кокаин и хероин. Наркотиците вече не само присъстват в нейния живот, те стават приоритет "Номер 1". 

През годините прави много опити да спре, но все неуспешни. По-едно време се примирява - вярва, че това е съдбата и че ще си остане наркоман. Преди две години, поради здравословни проблеми и се налага да спре наркотиците за месец... Тогава осъзнава, че всъщност може да ги спре съвсем. Вижда колко е красив светът, усеща тялото си по друг начин. Разбира, че животът без наркотици е много по-различен и хубав. И така започва най-голямата й битка. От две години и половина, Светла не е "припарвала" до опиатите и се бори със стигмата, че "бивши наркомани няма"...

Чуйте цялата история на Светла Иванова, разказана от самата нея пред Елмира Джома.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна